Nieco bardziej "konkretny", trochę mniej delikatny, ale nadal rozpływający się w ustach, nadający się do podania gościom, którzy będą go mogli zjeść bez brudzenia sobie rąk :)
Szybkie do przygotowania, nie wymaga pieczenia, całość zamykamy w krakersy - zamiast standardowych herbatników.
Mój szkrab w brzuchu uwielbia wiórki w każdej postaci i po tym cieście również tańcuje bardzo zadowolony :)
Składniki
ilość: mała brytfanka
* 100g wiórków kokosowych
* 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
* 2 łyżeczki miodu
* 1/2 szklanki mleka
* 80g delikatnego twarogu (np. President)
* łyżka gęstej śmietany
* łyżka masła
* 4-6 łyżek kakao
* opakowanie słonych krakersów
Metoda przygotowania
Przygotowanie: 60 min
Przygotowanie: 60 min
1.
Wiórki mieszamy z mlekiem i łyżeczką miodu oraz budyniem waniliowym i gotujemy mieszając
2.
2.
Zostawiamy do ochłodzenia, ale nie zupełnego ostygnięcia, następnie dodajemy twaróg i całość mieszamy.
3.
Na dnie brytfanki lub plastikowego pojemnika rozkładamy krakersy - równomiernie na całej powierzchni.
Przelewamy na nie jeszcze ciepłą masę kokosową, wyrównujemy łyżką
4.
3.
Na dnie brytfanki lub plastikowego pojemnika rozkładamy krakersy - równomiernie na całej powierzchni.
Przelewamy na nie jeszcze ciepłą masę kokosową, wyrównujemy łyżką
4.
W rondelku rozpuszczamy łyżeczkę miodu, łyżkę masła, łyżkę gęstej śmietany i dwie łyżki mleka. Dodajemy kakao i całość rozprowadzamy na gładką masę.
Rozsmarowujemy na masie kokosowej.
Całość przykrywamy kolejną warstwą krakersów, delikatnie dociskamy
5.
Rozsmarowujemy na masie kokosowej.
Całość przykrywamy kolejną warstwą krakersów, delikatnie dociskamy
5.
Opakowanie zamykamy i chowamy na 40-60 minut do zamrażalnika
6.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz