Kolejna propozycja podnosząca na duchu podczas jesiennej pluchy - imbir zwykle nie bywa kojarzony z kompozycją w zimnych drinkach, proponuję jednak dokonać tej próby przynajmniej raz w życiu. Dodaje napojom pikanterii, ale równocześnie orzeźwia i zapewnia lepsze funkcjonowanie w ciągu dnia :)
Przed Wami imbirowo-jagodowa wersja popularnego napoju - przynosząca ukojenie i bardzo pobudzająca. Jeden z najłatwiejszych przepisów.
Składniki:
ilość porcji: 1
* 1 litr jagód
* 2,5-3 cm korzenia imbiru
* 1 kiść winogron
Metoda przygotowania:
Przygotowanie: 10 min
1.
Winogrona (jasne lub ciemne, wg preferencji), dokładnie myjemy, odrywamy od kiści
2.
Umyte składniki wrzucamy do sokowirówki, miksujemy
3.
Podajemy schłodzone
foto: sxc.hu
ale to musi być pyszneeeee:)
OdpowiedzUsuń