wtorek, 20 września 2011

Lemoniada jagodowo-imbirowa

Kolejna propozycja podnosząca na duchu podczas jesiennej pluchy - imbir zwykle nie bywa kojarzony z kompozycją w zimnych drinkach, proponuję jednak dokonać tej próby przynajmniej raz w życiu. Dodaje napojom pikanterii, ale równocześnie orzeźwia i zapewnia lepsze funkcjonowanie w ciągu dnia :)

Przed Wami imbirowo-jagodowa wersja popularnego napoju - przynosząca ukojenie i bardzo pobudzająca. Jeden z najłatwiejszych przepisów.


Składniki:

ilość porcji: 1

* 1 litr jagód
* 2,5-3 cm korzenia imbiru
* 1 kiść winogron



Metoda przygotowania:
Przygotowanie: 10 min

1.
Winogrona (jasne lub ciemne, wg preferencji), dokładnie myjemy, odrywamy od kiści

2.
Umyte składniki wrzucamy do sokowirówki, miksujemy

3.
Podajemy schłodzone


foto: sxc.hu

1 komentarz: