piątek, 9 września 2011

Nachos con jalapenos

Bardzo łatwa do przyrządzenia oraz szybka przekąska - idealna, gdy do drzwi zadzwonią niespodziewani goście :) Uwaga! ostre!


Składniki
ilość sztuk: 1 talerz

* 1 opakowanie nachosów (najlepiej łagodnych, ponieważ całość i tak jest ostra)
* 20 dag twardego sera żółtego
* 1 puszka papryczek jalapenos
* 100 g gęstej śmietany


Metoda przygotowania

Przygotowanie: 5 min | Gotowanie: 10 min

1.
Nachosy wysypujemy (ostrożnie, aby nie pokruszyć), na blachę

2.
Ser żółty ścieramy na największych oczkach tarki. Posypujemy całą powierzchnię nachosów.

3.
Papryczki odsączamy, kroimy w 5-milimetrowe plasterki, posypujemy nachosy.

4.
Całość wstawiamy do piekarnika (180-220 stopni, około 15 minut - aż ser się roztopi).

5.
Delikatnie zdejmujemy nachosy z blachy w taki sposób, aby ser i papryczki pozostały na górze. Podajemy ze śmietaną w osobnej miseczce - pozwoli ona złagodzić smak bardziej wrażliwym podniebieniom :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz