Bardzo łatwa do przyrządzenia oraz szybka przekąska - idealna, gdy do drzwi zadzwonią niespodziewani goście :) Uwaga! ostre!
Składniki
ilość sztuk: 1 talerz
* 1 opakowanie nachosów (najlepiej łagodnych, ponieważ całość i tak jest ostra)
* 20 dag twardego sera żółtego
* 1 puszka papryczek jalapenos
* 100 g gęstej śmietany
Metoda przygotowania
Przygotowanie: 5 min | Gotowanie: 10 min
1.
Nachosy wysypujemy (ostrożnie, aby nie pokruszyć), na blachę
2.
Ser żółty ścieramy na największych oczkach tarki. Posypujemy całą powierzchnię nachosów.
3.
Papryczki odsączamy, kroimy w 5-milimetrowe plasterki, posypujemy nachosy.
4.
Całość wstawiamy do piekarnika (180-220 stopni, około 15 minut - aż ser się roztopi).
5.
Delikatnie zdejmujemy nachosy z blachy w taki sposób, aby ser i papryczki pozostały na górze. Podajemy ze śmietaną w osobnej miseczce - pozwoli ona złagodzić smak bardziej wrażliwym podniebieniom :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz