To juz ostatnie chwile, gdy w sklepach można jeszcze dostać młode ziemniaki. Jeśli mieliście to szczęście - polecam Wam sałatkę, którą można przełożyć do pudełka i zabrać ze sobą do pracy.
Młode ziemniaki z czosnkiem, koperkiem i musztardą francuską - idealny dodatek do każdego obiadu.
Składniki
ilość porcji: 2
* 1/2 kg młodych ziemniaków (jak najmniejszych!)
* 50 ml śmietany
* 4 ząbki czosnku
* 2 łyżki musztardy francuskiej
* sól
* koperek
Metoda przygotowania
Przygotowanie: 10 min | Gotowanie: 20 min
1.
Małe ziemniaki delikatnie obieramy, gotujemy w osolonej wodzie (większe sztuki przekrajamy).
2.
Czosnek rozcieramy, mieszamy ze śmietaną, musztardą, solą i drobno pociętym koperkiem.
3.
Ugotowane ziemniaki studzimy, mieszamy wszystkie składniki.
rada
Idealnie smakują z białym winem oraz bukietem jarzyn lub surówkami :)
foto: sxc.hu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz