wtorek, 13 września 2011

Sałatka z avocado

Prosta do przyrządzenia, kolorowa na talerzu
Idealna na szybką przekąskę lub śniadanie w pracy.


Składniki:

ilość porcji: 1

* 1 avocado
* 2 dojrzałe pomidory
* 1 opakowanie sera mozarella (kula)
* świeże liście bazylii
* oliwa, ocet balsamiczny, przyprawy


Metoda przygotowania:

Przygotowanie: 20 min

1.
Avocado delikatnie obieramy, wyjmujemy pestkę, kroimy w pół talarki - dość cienko

2.
Pomidory myjemy, kroimy w półplasterki

3.
Ser mozarella kroimy w plastry

4.
Na talerzu na zmianę układamy ser, pomidor, avocado

5.
W filiżance mieszamy 2 łyżki oliwy z oliwek z łyżką octu balsamicznego, dwiema łyżeczkami suszonej bazylii i do smaku - solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi

6.
Sosem polewamy sałatkę na talerzu. Ozdabiamy świeżymi listkami bazylii


rada

Sałatkę należy przygotować tuż przed podaniem - avocado szybko ciemnieje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz