Prosta do przyrządzenia, kolorowa na talerzu
Idealna na szybką przekąskę lub śniadanie w pracy.
Składniki:
ilość porcji: 1
* 1 avocado
* 2 dojrzałe pomidory
* 1 opakowanie sera mozarella (kula)
* świeże liście bazylii
* oliwa, ocet balsamiczny, przyprawy
Metoda przygotowania:
Przygotowanie: 20 min
1.
Avocado delikatnie obieramy, wyjmujemy pestkę, kroimy w pół talarki - dość cienko
2.
Pomidory myjemy, kroimy w półplasterki
3.
Ser mozarella kroimy w plastry
4.
Na talerzu na zmianę układamy ser, pomidor, avocado
5.
W filiżance mieszamy 2 łyżki oliwy z oliwek z łyżką octu balsamicznego, dwiema łyżeczkami suszonej bazylii i do smaku - solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi
6.
Sosem polewamy sałatkę na talerzu. Ozdabiamy świeżymi listkami bazylii
rada
Sałatkę należy przygotować tuż przed podaniem - avocado szybko ciemnieje
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz