piątek, 9 września 2011

Mus jabłkowy

Przed nami prawdopodobnie ostatni letni weekend.
Wiem, że będę do lata bardzo tęskniła i już robi mi się smutno na myśl o tym, że muszę się pożegnać ze słonecznymi promieniami.

Oczywiście nie można zaprzepaścić ładnej pogody :) - zaproście znajomych, wyjdźcie na dwór, pochodźcie boso po trawie, bawcie się! Ale w ferworze uciechy nie zapominajcie o nawodnieniu organizmu. Dziś znajdziecie u mnie przepisy na chłodne napoje!



Mus jabłkowy: czy ktokolwiek wymyślił bardziej orzeźwiające połączenie? A jeśli dodamy duuuużo lodu, napój z pewnością sprawdzi się w upalne dni!

Składniki

ilość porcji: 1

* 6 gałązek świeżej mięty
* 2 zielone jabłka (bez pestek)
* 1-2 cząstki cytryny
* delikatnie musująca woda
* gałązka mięty (do dekoracji)
* lód


Metoda przygotowania

Przygotowanie: 10 min

1.
Zebrać w pęczek gałązki mięty i przepuścić przez sokowirówkę z jabłkami i cytryną.

2.
Wlać sok do małej szklanki z niewielką ilością lodu.

3.
Przelać do wysokiej szklanki i dopełnić musującą wodą. Dodać lód (u mnie zajmuje on pół szklanki! :) Udekorować gałązką mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz