środa, 12 października 2011

Sznycle wegetariańskie

Bezmięsna, bardzo szybko do przygotowania, odmiana popularnego dania. Można podawać z frytkami i surówką, lub w zdrowszej odmianie - z kaszą, ryżem lub warzywami.


Składniki
ilość porcji: 2

* kostka sojowa (do zalania wodą lub bulionem)
* 2 jajka
* 10 dag żółtego sera
* 1 cebula
* 6 pieczarek
* 3 łyżki mąki ziemniaczanej
* oliwa z oliwek
* sól, pieprz
* zioła prowansalskie


Metoda przygotowania

Przygotowanie: 10 min | Gotowanie: 10 min

1.
Kostkę sojową przygotować zgodnie z przepisem z opakowania.

2.
Pieczarki, cebulę pokroić w kostkę (soja i pieczarki powinny być w stosunku 2:1). Ser żółty zetrzeć na tarce. Jajka rozmącić z mąką ziemniaczaną.

3.
Wymieszać wszystkie składniki, doprawić. Łyżką kłaść porcje masy na rozgrzany olej, smażyć na rumiano z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz